Wegańska panna cotta z mleka kokosowego z truskawkami

Panna cotta to włoski deser podawany z musem truskawkowym. Jego wegańska wersja jest równie prosta w przygotowaniu, pyszna i pełna witamin.

dodany przez: marlenas

desery z owocami deser na zimno

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.46 z 180 głosów)


Kroki przygotowania:

  • 1. Mleko przelewamy do garnka. Dodajemy do niego ksylitol i wanilię. Do mleka kokosowego dodajemy agar i energicznie mieszając gotujemy przez ok. minutę. Krem kokosowy przelewamy do szklanek lub słoiczków i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie chłodzimy w lodówce.
    Truskawki myjemy, szupułkujemy i blendujemy na sos razem z syropem z agawy. Wcześniej odkładamy kilka do dekoracji. Możemy je przetrzeć przez sitko aby pozbyć się pestek.
    Na schłodzoną panna cottę nakładamy mus truskawkowy. Dekorujemy świeżymi owocami.

Porady

Zobacz też: Panna cotta z marakują

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy