Włoskie spaghetti carbonara w wegańskiej wersji smakuje jeszcze lepiej! Prosty i szybki w przygotowaniu przepis to idealny pomysł na wegetariański obiad.
(średnia 4.48 z 189 głosów)
Porady
Zobacz też: carbonara przepis wakacyjny
Spaghetti carbonara to popularna włoska potrawa w wersji całkowicie roślinnej. Lekka, mniej tłusta i po prostu zdrowsza. Świetnie sprawdzi się jako wykwintny obiad. Wędzone tofu to doskonały zamiennik mięsa. W daniach wegańskich daniach odwzorowujących tradycyjne przepisy świetnie zastąpi wędzone wędliny. To nie tylko pożywne źródło białka, ale także świetna przyprawa! Wędzone tofu doskonale sprawdza się jako dodatek do past kanapkowych, gulaszy oraz zapiekanek. Aromatyczne o wyrazistym smaku jest niezastąpione w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej.
Kupując tofu warto sprawdzić jego skład. Im jest krótszy tym lepszy. Ten sojowy ser nie powinien zawierać zbyt wielu konserwantów czy barwników. Najbezpieczniejsze i najlepszej jakości tofu jest to z ekologicznymi atestami. Mamy wówczas pewność, że soja z której jest ono wyprodukowane pochodzi ze sprawdzonych upraw. Tofu można już kupić niemal w każdym supermarkecie a także sklepach ekologicznych i wegańskich.
Komentarze