Wątróbka z jabłkami
Wątróbka z jabłkami - Przepis na Wątróbka z jabłkamiTypowe danie polskie

dania mięsnewątróbka
- Czas przygotowania:
- 45 min.
- Dla ilu osób:
- dla 4 osób
Ocena:
(średnia 4.39 z 170 głosów)
Składniki:
- 50 dkg wątróbki drobiowej,
- 2 kwaśne i twarde jabłka,
- 2 cebule,
- majeranek,
- sól,
- pieprz,
- olej do smażenia
Kroki wykonania:
- Wątróbkę umyć i odsączyć z nadmiaru wody. Obsmażyć szybko na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do garnuszka. Cebulę zeszklić na oleju, dodać pokrojone w księżyce jabłka i poddusić chwilę, by jabłka zaczęły mięknąć. Wrzucić do garnka z wątróbką, lekko podlać całość wodą. Posolić, popieprzyć, dodać łyżeczkę majeranku. Dusić ok. 20-30 minut. Podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
30 min.

Bardzo smaczna wątróbka z jabłkami i majerankiem.
Wątróbka z jabłkami
Czas przygotowania:
15 min.

Wątróbka z cebulką to tradycyjne polskie danie. Szczególnie polecana osobom lubiącym podroby. Wątróbka z cebulką świetnie smakuje z wędzonymi śliwkami lub upieczonym jabłkiem.
Wątróbka z cebulką
Czas przygotowania:
35 min.

Delikatna i mięciutka wątróbka drobiowa z cebulką.
Wątróbka drobiowa
Czas przygotowania:
30 min.

Puściutki garnek po obiadku gwarantowany!!!
Wątróbka w sosie
Czas przygotowania:
20 min.

Smaczna i pełna żelaza wątróbka
Duszona wątróbka z cebulką
Czas przygotowania:
15 min.

smaczny, zdrowy i tani obiad
Wątróbka drobiowa z cebulką
Czas przygotowania:
35 min.

Wątróbka tak zrobiona smakuje wybornie,polecam.
Wątróbka wieprzowa dla początkujących
Czas przygotowania:
15 min.

szybko , smacznie