Wątróbka smażona z cebulką

Szybkie danie nie tylko na piątek.

Dodany przez:

Wątróbka smażona z cebulką

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 2.86 z 7 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 300 g wątróbki wieprzowej
  • 2 duże młode cebule
  • 1 łyżka mąki
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta suszonego majeranku
  • małe czerwone papryczki (kostka)
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Cebulę siekamy w piórka. Wątróbkę dokładnie płuczemy, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Każdy plaster dokładnie obtaczamy w mące i kładziemy na mocno rozgrzany tłuszcz. Obok wątróbki wrzucamy cebulę. Plastry wątróbki smażymy po 3 minuty z każdej strony. Gdy są już gotowe − przyprawiamy: cebulkę solą i pieprzem, wątróbkę − majerankiem i kosteczką.
  2. Podajemy natychmiast po przyrządzeniu.
  3. Smacznego!
obiad przekąska kolacja cebula wątróbka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze