Wątróbka smażona z cebulką

Szybkie danie nie tylko na piątek.

dania mięsnewątróbkaPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 153 głosów)

Składniki:

  • 300 g wątróbki wieprzowej
  • 2 duże młode cebule
  • 1 łyżka mąki
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta suszonego majeranku
  • małe czerwone papryczki (kostka)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Cebulę siekamy w piórka. Wątróbkę dokładnie płuczemy, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Każdy plaster dokładnie obtaczamy w mące i kładziemy na mocno rozgrzany tłuszcz. Obok wątróbki wrzucamy cebulę. Plastry wątróbki smażymy po 3 minuty z każdej strony. Gdy są już gotowe − przyprawiamy: cebulkę solą i pieprzem, wątróbkę − majerankiem i kosteczką.
  • Podajemy natychmiast po przyrządzeniu.
  • Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy