Wątróbka drobiowa z cebulką

smaczny, zdrowy i tani obiad

dania mięsnewątróbka

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.24 z 233 głosów)

Składniki:

  • * 50 dag wątróbki drobiowej
  • * czerwona i biała cebula
  • * 50 g masła lub margaryny
  • * sól, pieprz
  • * szczypta majeranku

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Wątróbkę opłukać pod bieżącą wodą, pozostawić na sitku żeby ociekła. Następnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
  • Cebulę pokroić na cienkie półplasterki
  • Na patelni roztopić masło/margarynę ( Na maśle wg mojego przepisu jest delikatniejsza niż na oleju)
  • Dodać wątróbkę z cebulą, wymieszać i na niewielkim ogniu pod przykryciem co chwile mieszając, posypać szczypta majeranku i pieprzem.
  • Pod koniec smażenia -ok.15 min.- dodać sól (solenie na początku sprawia,że mięso twardnieje)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy