Warzywne curry

Ocena:

4.46 (167)

Warzywne curry

Składniki:

  • 1/2 cebuli
    1 łyżeczka oleju kokosowego
    marchew
    1/2 słoiczka pędów bambusa
    garść zielonej fasoli
    jarmuż
    6 łyżek mleczka kokosowego + trochę wody (6-7 łyżek)
    1 łyżeczka czerwonej pasty curry Tao tao
    ryż brązowy
    pietruszka

Warzywne curry - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Fasolę podgotowujemy - musi być miękka. Cebulę obieramy, siekamy i smażymy na oleju kokosowym. Dodajemy pokrojoną marchew, fasolę, pędy bambusa, jarmuż i czerwoną pastę curry, zalewamy mleczkiem kokosowym i wodą. Dusimy warzywa przez około 6-7 minut, w razie potrzeby dodając trochę wody. Podajemy z ryżem i posiekaną pietruszką.

    Przepis nadesłała autorka bloga Receipes as easy as abc

Porady

Sprawdź też: curry z dynią i groszkiem cukrowym

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne