Warzywna patelnia

Przygotowanie: 40 minut Porcja: 370 kcal

Dodany przez:

Warzywna patelnia

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
370 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1/2 kg filetów z piersi indyka
  • 1 kg małych ziemniaków
  • duża marchewka
  • cukinia
  • 1/2 pęczka bazylii
  • kilka pomidorków czereśniowych
  • 3 łyżki mąki
  • olej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 10 minut, odcedzić. Ostudzić, przekroić wzdłuż na pół.
  2. Filety umyć, rozbić, pokroić w dużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące.
  3. Cukinię umyć, pokroić w plasterki. Marchewkę oczyścić, umyć, pokroić w słupki.
  4. Pomidorki umyć, przekroić na pół. Listki bazylii opłukać, pokroić w paseczki.
  5. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić mięso, chwilę smażyć. Dodać ziemniaki, posypać bazylią, smażyć 5 minut.
  6. Dodać cukinię, marchewkę i pomidorki, oprószyć pieprzem i solą, smażyć jeszcze 5 min.
mięso warzywa obiad indyk ziemniaki dania jednogarnkowe patelnia Potrawka z kurczaka potrawka z indyka z jednej patelni
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy