Warzywna patelnia

Przygotowanie: 40 minut Porcja: 370 kcal

dania mięsneDania jednogarnkowe

Czas przygotowania:
40 min.
Kalorie:
370 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 169 głosów)

Składniki:

  • 1/2 kg filetów z piersi indyka
  • 1 kg małych ziemniaków
  • duża marchewka
  • cukinia
  • 1/2 pęczka bazylii
  • kilka pomidorków czereśniowych
  • 3 łyżki mąki
  • olej
  • sól, pieprz

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Ziemniaki obrać, wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 10 minut, odcedzić. Ostudzić, przekroić wzdłuż na pół.
  • Filety umyć, rozbić, pokroić w dużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące.
  • Cukinię umyć, pokroić w plasterki. Marchewkę oczyścić, umyć, pokroić w słupki.
  • Pomidorki umyć, przekroić na pół. Listki bazylii opłukać, pokroić w paseczki.
  • Olej rozgrzać na patelni, wrzucić mięso, chwilę smażyć. Dodać ziemniaki, posypać bazylią, smażyć 5 minut.
  • Dodać cukinię, marchewkę i pomidorki, oprószyć pieprzem i solą, smażyć jeszcze 5 min.

Kalorie: 370

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy