warzywa na parze

Ocena:

4.48 (184)

  • 50 min.
  • dla 3 osób
mało pracy przy warzywnej uczcie

Składniki:

  • 5 małych ziemniaków
  • pół brokułu
  • 3 marchewki
  • pół pietruszki
  • seler wg. uznania
  • ser żółty
  • pestki dyni i słonecznika
  • słodka papryka
  • suszone zioła
  • oliwa

Warzywa na parze - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • warzywa obrać, opłukać, pokroić w dużą kostkę, brokuł podzielić na różyczki
  • gotować na parze, ok. 30 min. najpierw wrzucając ziemniaki, następnie jednocześnie marchew, pietruszkę, seler, a na końcu dodać brokuły
  • ugotowane warzywa doprawić solą, pieprzem oraz dowolnymi suszonymi ziołami
  • formę do zapiekania polać oliwą
  • warzywa przełożyć do formy, posypać pestkami, przykryć startym żółtym serem, na wierzchu posypać słodką papryką
  • zapiekać 10 min. w temp. 180°
  • podawać z maślanką
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne