Warzywa na parze.

Naturalny smak i bogactwo minerałów.

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 150 głosów)

Składniki:

  • Ogólnie:
  • 4 młode cebulki, pokrojone na kawałki
  • 4 szparagi
  • 4 karczochy, przekrojone na pół
  • 4 różyczki kalafiora
  • 2 pory (tylko białe części), pokrojone na kawałki
  • 1 kalarepa, pokrojona na ćwiartki
  • 4 małe cukinie
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 łodyga selera naciowego z liśćmi
  • sól
  • oliwa
  • Na sos:
  • 1/2 szklanki kopru włoskiego, drobno pokrojonego
  • 6-7 łyżek stołowych oliwy z pierwszego tłoczenia
  • sól

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Warzywa umyć, obrać i drobno pokroić. Ułożyć w garnku do gotowania na parze, nalać na dno trochę osolonej wody, tak by nie dotykała warzyw. Przykryć i gotować, aż nieco zmiękną, ale wciąż będą jędrne.
  • Ułożyć na półmisku. Skropić oliwą i posypać ziołami lub polać sosem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy