Waniliowa zupa mleczna z gwiazdkami

W sam raz na jesienne poranki dla nas i dla naszych pociech. Podawana na wiele sposobów.

Zupyzupa mlecznaPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 156 głosów)

Składniki:

  • - makaron gwiazdki – ½ paczki
  • - mleko - ½ l
  • - laska wanilii - 1 szt.
  • - żółtko jajka - 1 szt.
  • - cukier do smaku - ok.1 ½ łyżki

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • W pierwszej kolejności musimy w osolonej wodzie ugotować makaron. Następnie przez 10 minut gotujemy mleko z laską wanilii. Z żółtka i cukru robimy kogel – mogel, wlewamy do niego część gorącego mleka, mieszamy i łączymy z resztą. Całość zagotować, a na koniec połączyć na talerzu z makaronem.

Porady

Zobacz też: zupa mleczna ze śliwkami i razowcem

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy