Wachlarz z cukinii

Przygotowanie: 15 minut Pieczenie: 35 minut Porcja: 170 kcal

ZapiekankiPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
170.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 184 głosów)

Składniki:

  • 6 małych cukinii
  • 3 małe pomidory
  • 12 plastrów bekonu
  • 3 cukrowe cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki świeżego majeranku
  • 5 dag startego sera typu ementaler
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Cukinie umyć i dwukrotnie naciąć wzdłuż, nie przecinając do końca. Pomidory umyć, pokroić w plastry. Cebule i czosnek obrać i pokroić w talarki.
  • Naczynie do zapiekania natrzeć łyżką oliwy, ułożyć cukinie, rozchylić jak wachlarz i przełożyć plastrami bekonu, cebuli, pomidorów i czosnku. Skropić resztą oliwy, oprószyć solą i pieprzem, posypać serem i majerankiem. Piec 35 min w temperaturze 200°C.

Kalorie: 170.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy