Udka z serem Rouge

Udka nadziane serem pleśniowym Rouge.

Dodany przez:

Udka z serem Rouge

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 4 udka z kurczaka (górna ich część)
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 4 plastry sera Rouge
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 2 łyżeczki suszonej bazylii
  • przyprawa kurczak grillowany - wg uznania

Przygotowanie

  1. Z udek delikatnie usunąć kości. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po plasterku sera i trochę cebuli, posypać bazylią. Zwinąć w roladki, zabezpieczyć wykałaczkami. Roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, obficie posypać przyprawą do kurczaka. Piec w 180 stopniach przez ok. 70-80 minut.
mięso obiad bazylia udka z kurczaka czerwona cebula ser Rouge
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze