Udka z serem Rouge

Udka nadziane serem pleśniowym Rouge.

dania mięsne

Czas przygotowania:
85 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.59 z 170 głosów)

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka (górna ich część)
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 4 plastry sera Rouge
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 2 łyżeczki suszonej bazylii
  • przyprawa kurczak grillowany - wg uznania

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Z udek delikatnie usunąć kości. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po plasterku sera i trochę cebuli, posypać bazylią. Zwinąć w roladki, zabezpieczyć wykałaczkami. Roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, obficie posypać przyprawą do kurczaka. Piec w 180 stopniach przez ok. 70-80 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy