Udka z ryżem

Potrawa jest bardzo smaczna i praktyczna dla pracujących osób.

dania mięsneZapiekanki

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
236.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 162 głosów)

Składniki:

  • 1 kg udka lub skrzydełka drobiowe
  • 2 szkl.ryżu
  • 1/2margaryny
  • przyprawa do drobiu
  • 3 cebule
  • zalewa:
  • 5 szkl. wody
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 2 łyżeczki cukru
  • czosnek
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki wegety
  • 6 łyżek ketchupu
  • wszystko zagotować

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Udka umyć i odsączyć z wody. Do naczynia żarodpornego wsypujemy suchy ryż, na to posiekaną cebulę i margarynę pokrojoną w piórka. Drób panierujemy w przyprawie i układamy na ryż. Wcześniej przygotowaną zalewą zalewamy całość i wstawiamy do piekarnika na 45 minut w tem. 180 stopni. Smacznego

Kalorie: 236.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy