Udka z piekarnika

Doskonałe na imprezy,święta czy inne uroczystości.

dania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 146 głosów)

Składniki:

  • udka
  • przyprawa do mięs KNORR
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Udka umyć, osuszyć , lekko posolić i natrzeć przyprawą do mięs.Przełożyć do pojemnika ,szczelnie zafoliować i włożyć do lodówki na ok, 1 godzinę.Zamarynowane udka przełożyć na blachę wysmarowaną olejem , lekko skropić olejem mięso , podlać odrobiną wody i piec w piekarniku nagrzanym 200 stopni przez ok.1 godzinę.W połowie pieczenia odwrócić na druga stronę .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: