udka_z_majonezem

UDKA Z MAJONEZEM

Ocena:

4.49 (192)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 5 osób
UDKA SĄ PYSZNE

Składniki:

  • 5 udek
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • przyprawa do kurczaka
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki keczupu
  • bułka tarta
  • olej

Udka z majonezem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • UDKA NATRZEĆ SOLĄ ZMIESZANĄ Z PIEPRZEM, VEGETĄ I PRZYPRAWĄ DO KURCZAKA, POZOSTAWIĆ NA OK. 1 GODŹ. W CHŁODNYM MIEJSCU. MAJONEZ DOPRAWIĆ KECZUPEM I NAŁOŻYĆ NIEWIELKĄ ILOŚĆ NA KAŻDE UDKO. WIERZCH POSYPAĆ BUŁKĄ TARTĄ. PRZYKRYĆ FOLIĄ ALUMINIOWĄ I PIEC W PIEKARNIKU OK.30 MIN. .GDY UDKA STANĄ SIE MIEKKIE, ZDJĄĆ FOLIĘ I PIEC TYLE ABY SIĘ ZARUMIENIŁY.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne