Udka z kurczaka z chrzanem

Pieczone udka z kurczaka z chrzanową marynatą.

Dodany przez:

Udka z kurczaka z chrzanem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 2 całe duże udka z kurczaka
  • 4 łyżeczki tartego chrzanu
  • 4 łyżeczki przyprawy kurczak grillowany
  • 2 duże ząbki czosnku
  • ok. 1/2 łyżeczki soli
  • 4 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Mięso oczyścić, umyć, lekko osuszyć i podzielić na porcje. Olej dokładnie wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, chrzanem, solą (ilość zależy od upodobań) i przyprawą do kurczaka. Marynatą natrzeć mięso i odstawić na kilka godzin do lodówki (2-3 godziny). Po tym czasie mięso razem z marynatą ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w 180 stopniach przez ok. 1,5 godziny. Pół godziny przed końcem pieczenia mięso odwrócić na drugą stronę.
mięso przyprawy obiad czosnek olej tarty chrzan udka z kurczaka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze