udka_wedzonego_kurczaka_z_pieczarkami

Udka wędzonego kurczaka z pieczarkami :

Ocena:

4.52 (175)

  • 30 min.
  • dla 2 osób
Pomysł na szybkie danie obiadowe .

Składniki:

  • 2 udka wędzonego kurczaka
  • 20 małych pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • 4 łyżki pokrojonej natki pietruszki
  • 1/3 ,, Bulionetki drobiowej Knorra „ ( można użyć kostki bulionowej ½ , lub wywaru mięsnego )
  • 1/3 szklanki kwaśnej śmietany 18%
  • 2 łyżeczki mąki
  • 1 szklanka wody

Udka wędzonego kurczaka z pieczarkami : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na rumiano przekrojone na połówki pieczarki. Wsypać natkę i wlać wodę . Dodać ½ Bulionetki i dusić pod przykryciem przez 15 minut .Zagęścić sos mąką .Dodać rozrobiona z 2 łyżkami gorącego sosu śmietanę .
  • Podawać z ziemniakami puree i dodatkową surówką .
  • Użyłam Bulionetki bo chciałam sprawdzić jakie są – wydaje mi się ,że sprawdzą się doskonale .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne