Udka w piwie karmi

Udka smażymy, potem dusimy w piwie, aż udka wchłoną piwo i zrobi się sos karmelowy.

dodany przez: Agusia2 agusia2

dania mięsne karmel

Czas przygotowania:
60min.
Kalorie:
800 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 143 głosów)

Składniki:

  • 2 udka
  • łyżka mąki
  • łyzka masła
  • przyprawy
  • piwo karmi

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • smażenie
  • duszenie

Posiłek:

Udka w piwie karmi - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Najpierw myjemy i przyprawiamy udko solą i pieprzem. Potem obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Następnie zalewamy piwem i dusimy pod przykryciem do miękkości, aż wchłonie całe piwo i wytrąci się sos karmelowy. Można podawać z sałatą i ryżem

Kalorie: 800


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: