UDKA W MIODZIE

Przepis na potrawę jest prosty w wykonaniu i bardzo pyszny.

dodany przez: ewapog ewapog

dania mięsne

Czas przygotowania:
7godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 155 głosów)

Składniki:

  • Składniki:
  • 1000 g kurzych udek
  • 4 łyżki oleju
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • Przyprawy:
  • sól
  • pieprz
  • oregano

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Posiłek:

Udka w miodzie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1 W garnku zagotować wodę z solą. Włożyć udka, gotować 10 min.
  • 2 Olej wymieszać z sosem, miodem i przyprawami.
  • 3 wystudzone udka włożyć do marynaty., odstawić na 5-6 godz w chłodne miejsce.
  • 4 Udka przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec 30 min w temp. 180 st. C.
  • Podawać z ryżem i z lampką wytrawnego wina

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy