udka_w_miodzie

UDKA W MIODZIE

Ocena:

4.53 (155)

  • 7 godz. 0 min.
  • dla 6 osób
Przepis na potrawę jest prosty w wykonaniu i bardzo pyszny.

Składniki:

  • Składniki:
  • 1000 g kurzych udek
  • 4 łyżki oleju
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • Przyprawy:
  • sól
  • pieprz
  • oregano

Udka w miodzie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1 W garnku zagotować wodę z solą. Włożyć udka, gotować 10 min.
  • 2 Olej wymieszać z sosem, miodem i przyprawami.
  • 3 wystudzone udka włożyć do marynaty., odstawić na 5-6 godz w chłodne miejsce.
  • 4 Udka przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec 30 min w temp. 180 st. C.
  • Podawać z ryżem i z lampką wytrawnego wina
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne