Udka Kurczaka bez Skóry z Brokułami

Udka z kurczaka bez skóry są naprawdę godne polecenia.

Dodany przez:

Udka Kurczaka bez Skóry z Brokułami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • 4 Udka z kurczaka
  • Tłuszcz do smażenia
  • 5 Ząbków czosnku
  • Przyprawa do kurczaka
  • Słotka papryka ( w proszku )
  • Przyprawy: Sól / Pieprz
  • Brokuły
  • Jajka
  • Tarta bułka
  • Tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. ► Usunąć skórkę z udek kurczaka, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i naszpikować czosnkiem, opruszyć słotką papryką i odstawić na 1 godziny do lodówki.
  2. ► Brokuły gotować w osolonej wodzie na półmiękko, obtoczyć w rozkłóconym jajku, bułce tartej i usmażyć na tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ).
  3. ► Udka z kurczaka ułożyć na dno bratfanny i smażyć na gorącym, tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) podlewając od czasu do czasu wodą aż będą miękkie.
mięso obiad czosnek masło udka z kurczaka rozmaryn
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze