Udka z kurczaka bez skóry są naprawdę godne polecenia.
Składniki:
4 Udka z kurczaka
Tłuszcz do smażenia
5 Ząbków czosnku
Przyprawa do kurczaka
Słotka papryka ( w proszku )
Przyprawy: Sól / Pieprz
Brokuły
Jajka
Tarta bułka
Tłuszcz do smażenia
Udka kurczaka bez skóry z brokułami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
► Usunąć skórkę z udek kurczaka, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i naszpikować czosnkiem, opruszyć słotką papryką i odstawić na 1 godziny do lodówki.
► Brokuły gotować w osolonej wodzie na półmiękko, obtoczyć w rozkłóconym jajku, bułce tartej i usmażyć na tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ).
► Udka z kurczaka ułożyć na dno bratfanny i smażyć na gorącym, tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) podlewając od czasu do czasu wodą aż będą miękkie.