udka_kurczaka_bez_skory_z_brokulami

Udka Kurczaka bez Skóry z Brokułami

Ocena:

4.51 (142)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Udka z kurczaka bez skóry są naprawdę godne polecenia.

Składniki:

  • 4 Udka z kurczaka
  • Tłuszcz do smażenia
  • 5 Ząbków czosnku
  • Przyprawa do kurczaka
  • Słotka papryka ( w proszku )
  • Przyprawy: Sól / Pieprz
  • Brokuły
  • Jajka
  • Tarta bułka
  • Tłuszcz do smażenia

Udka kurczaka bez skóry z brokułami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ► Usunąć skórkę z udek kurczaka, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i naszpikować czosnkiem, opruszyć słotką papryką i odstawić na 1 godziny do lodówki.
  • ► Brokuły gotować w osolonej wodzie na półmiękko, obtoczyć w rozkłóconym jajku, bułce tartej i usmażyć na tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ).
  • ► Udka z kurczaka ułożyć na dno bratfanny i smażyć na gorącym, tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) podlewając od czasu do czasu wodą aż będą miękkie.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne