Tymbaliki z kurczaka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Kurczaka pokroić w nieduże kawałki, a marchewkę, oliwki i jajka w plasterki. Galareta. Żelatynę namoczyć w 1/3 szklanki zimnej wody. Resztę wody zagotować, rozpuścić kostkę rosołową, dodać ocet, doprawić cukrem solą i pieprzem. Namoczoną żelatynę rozpuścić w wywarze, zagotować. Wywar przecedzić
przez gęste sito wyłożone gazą.
W małych miseczkach układać plasterki jajek, natkę, marchewkę, oliwki, kurczaka, groszek i kukurydzę. Zalać galaretą, odstawić do zastygnięcia. Przed podaniem miseczki zanurzyć na moment w gorącej wodzie i wyłożyć galaretki na talerze. Podawać z zimnym sosem majonezowym, jogurtowo -czosnkowym lub z chrzanem.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Komentarze