Tuńczyk z grilla - mniam :)

Zabijając nudę grillową :)

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.41 z 162 głosów)

Składniki:

  • dwa świeże filety z tuńczyka ( około 1cm grubość )
  • świeży tymianek
  • sok ze świeżej cytryny
  • oliwa z oliwek
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • sól morska
  • do podania z :
  • zgrillowanym serem kozim pleśniowym chevre
  • mieszanką sałat z sosem śródziemnomorskim
  • oraz podsmażonymi ziemniaczkami na masełku czosnkowym

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Zaczynamy od marynowania tuńczyka w świeżym tymianku , soku z cytryny i oliwie z oliwek i przyprawach.Odstawiamy do lodówki na 20 minut przed grillowaniem. W międzyczasie myjemy nasz miks sałatowy , mieszamy go z sosem śródziemnomorskim Knorra.Odstawiamy na bok , ziemniaki młode gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie.Jak będą miękkie odcedzamy i podsmażamy na masełku czosnkowym.Tuńczyka grillujemy z obu stron po 2 minuty każda. Do sałatki możemy dodać również plasterek sera chevre lekko zgrillowanego. Smacznego

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy