Tuńczyk Pieczony w Sosie
Nawet się nie spodziewałam że polędwica z tuńczyka jest tak pyszna.Polecam !!!
Dodany przez:
evita0007
Tuńczyk Pieczony w Sosie
Składniki
- Polędwica z tuńczyka 2szt.(mrożona 225g)
- 100g śmietana 18%
- 2 łyżeczki czubate majonez (u mnie winiary)
- 1 garść koperek świeży (umyty,osuszony i posiekany)
- sól,pieprz wg.uznania
Przygotowanie
- Do miseczki wlewamy śmietanę dodajemy majonez i koperek.Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy połowę sosu śmietanowego.Na niego układamy polędwice ryby-bez rozmrażania.Solimy,pieprzymy i na wierzch każdej dajemy dodatkowo po kleksie jeszcze sosu. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200*C (grzanie góra-druga półka od góry) i zapiekamy 20 minut. Po tym czasie wyciągamy i możemy podawać z czym kto lubi...
- Ja podałam z ziemniakami piure i surówką . . .
Komentarze