Tuńczyk Pieczony w Sosie

Nawet się nie spodziewałam że polędwica z tuńczyka jest tak pyszna.Polecam !!!

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • Polędwica z tuńczyka 2szt.(mrożona 225g)
  • 100g śmietana 18%
  • 2 łyżeczki czubate majonez (u mnie winiary)
  • 1 garść koperek świeży (umyty,osuszony i posiekany)
  • sól,pieprz wg.uznania

Przygotowanie

  1. Do miseczki wlewamy śmietanę dodajemy majonez i koperek.Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy połowę sosu śmietanowego.Na niego układamy polędwice ryby-bez rozmrażania.Solimy,pieprzymy i na wierzch każdej dajemy dodatkowo po kleksie jeszcze sosu. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200*C (grzanie góra-druga półka od góry) i zapiekamy 20 minut. Po tym czasie wyciągamy i możemy podawać z czym kto lubi...
  2. Ja podałam z ziemniakami piure i surówką . . .
ryby majonez śmietana tuńczyk
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze