truskawkowa śnieżka

delikatne ciasto na sezon truskawkowy..

ciasto z owocamibiszkoptDesery

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 167 głosów)

Składniki:

  • blat biszkoptowy(cienki)
  • 2 śnieżki
  • 400ml mleka
  • 1,5 opakowania galaretki truskawkowej
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • truskawki ok.25szt
  • 10 biszkoptów lub herbatników

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 20 truskawek rozgnieść widelcem
  • 1 galaretke rozpuścić w szklance gorącej wody
  • dodać połowę ostudzonej galaretki i 1,5 łyżeczki namoczonej i rozpuszczonej żelatyny
  • wyłożyć mase na biszkopt na to pokruszyć biszkopty lub herbatniki
  • śnieżki ubić z zimnym mlekiem,dodać reszte galaretki i żelatyny
  • wyłozyć na herbatniki i wstawić na pół godziny do lodówki
  • rozpuścic połowe galaretki w niepełnej szklance wody
  • na masie śnieżkowej ułożyć pozostałe truskawki pokrojone w plasterki,zalać tężejącą galaretka
  • schłodzic
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy