Trufle z białej czekolady

Ocena:

4.48 (148)

  • 60 min.
pyszne i efektowne

Składniki:

  • 6 łyżek mleka 3%
  • Szczypta soli
  • 100 gram białej czekolady dobrej jakości
  • 1 łyżka cukru waniliowego domowego lub 16 gram gotowego
  • 100 gram zmielonych płatków migdałowych
  • 5 czubatych łyżek drobnych wiórek kokosowych białych
  • 100 gram zmielonych biszkoptów, ja to robię w młynku do mielenia kawy
  • Białe wiórki kokosowe do panierki
  • 14 migdałów bez skórki, można je pominąć

Trufle z białej czekolady - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mleko podgrzać ze szczyptą soli, rozpuscić w nim białą czekoladę, dodać cukier waniliowy, wiórki kokosowe, płatki migdałowe, zmielone biszkopty. Dokładnie wymieszać.
  • Maczając ręce w wodzie formować kulki. Do srodka dać po 1 migdale, można pominąć.
  • Otaczać w kokosie i układać na tacy oprószonej kokosem. Schłodzić.
  • Ja zmroziłam, jak stwardniały przełożyłam do torebki foliowej i zamroziłam na inny czas.
  • Można panierować dowolnie np.: w kakao, wiórkach kokosowych czy biszkoptach rozdrobnionych w blenderze.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne