TROCHĘ NIETYPOWE RUSKIE

PYSZNOŚCI !

Dodany przez:

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • woda
  • mąka
  • ser
  • pieprz
  • cebula
  • planta
  • maga

Przygotowanie

  1. Oczywiście gotujemy ziemniaki, ugniatamy, studzimy.
  2. Robimy farsz z ziemniaków, sera, cebuli ( podsmażonej na plancie na bardzo złocisty kolor ), pieprzu.
  3. Wyrabiamy ciasto z wody i mąki. Robimy pierogi. Gotujemy ok 7-9 min.
  4. Pod koniec gotowania pierogów smażymy drugą cebulę pokrojoną w kostkę na plancie - aż będzie miękka i delikatnie złocista.
  5. Na talerz wykładamy pierogi, polewamy naszą cebulką i magą.( kilka kropel na każdy pierożek ).
  6. Proponuje najpierw polać jednego pierożka i spróbować, ponieważ oczywiście nie każdemu musi smakować ;) Zwłaszcza osobom, które ogólnie nie przepadają za magą.
ser obiad dla dzieci pierogi ruskie cebula ziemniaki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze