Tradycyjny śledż w oleju

Tradycyjny polski śledż!!

Przekąski

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.56 z 158 głosów)

Składniki:

  • 50 dag solonych śledzi
  • 3 szkl. mleka
  • 5 dużych cebul
  • olej
  • sok z cytryny
  • ocet winny
  • olej

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Śledzie namoczyć w mleku i zostawić na 24 godz. Cebulę posiekać w cieniutkie piórka .Wymoczone śledzie (jeśli trzeba) obrać ze skóry, skropić sokiem z cytryny , odrobiną octu i olejem , wszystko razem wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 30 min.Następnie wyłożyć na półmiski i udekorować.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy