Tosty z szynką i rukolą

Przygotowanie: 10 minut
Porcja: 275 kcal
Składniki na 4 porcje

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

tosty przekąski

Czas przygotowania:
10min.
Kalorie:
275 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 174 głosów)

Składniki:

  • 8 kromek pieczywa tostowego
  • masło do smarowania
  • garść rukoli
  • mały słoiczek suszonych pomidorów w oliwie
  • 4 duże plastry szynki (lub 8 małych)
  • 4 plastry sera żółtego

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Tosty z szynką i rukolą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczywo opiec w tosterze. Po przestudzeniu każdą kromkę posmarować masłem (tylko z jednej strony). Na kromce układać po kilka listków umytej i osuszonej rukoli, po łyżeczce rozdrobnionych suszonych pomidorów, plastry szynki złożone na pół, ser żółty, rukole i ponownie pomidory.
  • Wierzch przykryć przygotowanym tostem. Każdą kanapkę przeciąć na skos i zawinąć w folię spożywczą lub papier śniadaniowy.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 275


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy