Tosty z szynką i brzoskwinią

Przygotowanie: 10 minut Zapiekanie:ok. 10 minut Porcja: 320 kcal

tostySzynkiPrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Kalorie:
320.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 165 głosów)

Składniki:

  • 4 połówki brzoskwiń z puszki
  • 4 tosty
  • 10 dag topionego sera śmietankowego w plasterkach
  • 15 dag żółtego sera, np. gouda
  • mały świeży ogórek
  • 4 plastry gotowanej szynki
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • curry

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Ogórek obrać, pokroić na plasterki. Żółty ser pokroić na 12 niedużych plasterków. Na tostach rozłożyć plastry topionego serka, oprószyć curry.
  • Ułożyć plastry ogórka, po plastrze szynki i żółtego sera, na środku ułożyć osączoną z zalewy brzoskwinię, przykryć żółtym serem.
  • Tosty ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zapiekać około 10 minut w temp. 200°C, do momentu, aż ser się stopi. Posypać szczypiorkiem
  • NASZA RADA
  • Zamiast dwóch serów: topionego i żółtego, możemy użyć tylko sera żółtego. Wtedy na tostach układamy cieńsze plasterki, a na wierzchu nieco grubsze.

Kalorie: 320.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy