tosty_czosnkowe

Tosty czosnkowe

Ocena:

4.47 (192)

  • 5 min.
  • dla 1 osoby
Pyszne tosty serowo-majonezowo-czosnkowe :)

Składniki:

  • starty ser żółty,
  • majonez,
  • czosnek granulowany bądź świeży,
  • pieczywo,
  • ewentualnie zioła prowansalskie do smaku

Tosty czosnkowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Starty żółty ser wymieszać w miseczce z czosnkiem i majonezem. Ewentualnie dodać zioła do smaku (bazyli, oregano, tymianek, zioła prowansalskie).
  • Gotową mieszankę nałożyć na kromki pieczywa i zapiekać, aż rozpuści się ser.
  • Gotowe podawać z ketchupem, majonezem.
  • Ja dodatkowo najpierw wkładam samo pieczyw do piecyka, żeby się opiekło i było chrupiące i dopiero później zapiekam tosty z serem.
  • Takie tosty są idealne jako ciepła przekąska dla gości.
  • Smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne