Tosty z mozzarellą i avocado

ciekawa odmiana

tostyPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 144 głosów)

Składniki:

  • 1 kulka mozzarelli
  • 6 kromek pieczywa tostowego pszennego
  • Panierka:
  • mąka
  • jajko
  • mleko
  • Dodatkowo:
  • avocado

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Z kromek pieczywa tosotowego odkroić skórki.
  • Mozzarellę pokroić na plastry.
  • Robić kanapki wkładając do środka ser, panierować delikatnie w mleku, mące i rozmąconym jajku.
  • Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Osączyć . Podać np. z avocado.

Porady

Zobacz przepis na: tosty z domowym pesto i mozzarellą

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy