Tosty z mozzarellą i avocado

ciekawa odmiana

Dodany przez:

Tosty z mozzarellą i avocado

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 kulka mozzarelli
  • 6 kromek pieczywa tostowego pszennego
  • Panierka:
  • mąka
  • jajko
  • mleko
  • Dodatkowo:
  • avocado

Przygotowanie

  1. Z kromek pieczywa tosotowego odkroić skórki.
  2. Mozzarellę pokroić na plastry.
  3. Robić kanapki wkładając do środka ser, panierować delikatnie w mleku, mące i rozmąconym jajku.
  4. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Osączyć . Podać np. z avocado.

Wskazówki

Zobacz przepis na: tosty z domowym pesto i mozzarellą

Śniadanie przekąska kolacja mozzarella avocado tosty kanapki na ciepło
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze