Tortille z pastą z soczewicy

Ocena:

4.45 (191)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 15 minut
Gotowanie: 20 minut
Porcja: 280 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • szklanka czerwonej soczewicy
  • 4 tortille
  • łyżeczka żółtego curry w proszku
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • pół łyżeczki przyprawy garam masala
  • szczypta chili
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • masło
  • kilka listków sałaty lodowej
  • sól, pieprz

Tortille z pastą z soczewicy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Soczewicę przebrać, opłukać, wrzucić do litra osolonego wrzątku. Gotować do miękkości, czyli około 20 minut. Odcedzić, odstawić.
  • Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Zeszklić na maśle wraz z przyprawami. Dodać do soczewicy, doprawić, zmiksować.
  • Dodać natkę, wymieszać. Sałatę pokroić w wąskie paski.
  • Tortille podgrzać w piekarniku (ok. 1 min z każdej strony). Nałożyć na nie masę z soczewicy i sałatę. Zwinąć ruloniki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne