Tortilla z sosem maksykańskim

Tortilla z sosem meksykańskim to najszybsza i najsmaczniejsza potrawa, przekąska jaką znam.

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • - płaty tortilli
  • - 2 podwójne piersi z kurczaka
  • - sos meksykański
  • - ser,który dobrze i szybko się topi

Przygotowanie

  1. Wyczyścić piersi z kurczaka i pokroić w niezbyt małą kostkę. Następnie podsmażyć i dodać sos meksykański (kupny, najlepiej Łowicz) i podgotować. Kolejno faszerować płaty tortilli przygotowanym farszem i zawijać w zależności od upodobań, jak naleśnik. Na zawiniętą tortillę położyć plasterek sera i włożyć do uprzednio nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec do roztopienia sera.
  2. Podawać na gorąco.
  3. Smacznego!
ser mięso obiad przekąska kolacja sos tortilla pierś meksykański
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze