Tortilla z sosem maksykańskim

Tortilla z sosem meksykańskim to najszybsza i najsmaczniejsza potrawa, przekąska jaką znam.

tortilleSosyPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 166 głosów)

Składniki:

  • - płaty tortilli
  • - 2 podwójne piersi z kurczaka
  • - sos meksykański
  • - ser,który dobrze i szybko się topi

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Wyczyścić piersi z kurczaka i pokroić w niezbyt małą kostkę. Następnie podsmażyć i dodać sos meksykański (kupny, najlepiej Łowicz) i podgotować. Kolejno faszerować płaty tortilli przygotowanym farszem i zawijać w zależności od upodobań, jak naleśnik. Na zawiniętą tortillę położyć plasterek sera i włożyć do uprzednio nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec do roztopienia sera.
  • Podawać na gorąco.
  • Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy