Tortilla z sosem czosnkowym

Tortilla to smaczne i szybkie danie- szybko się je przygotowuje i szybko znika z talerza;-)

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • Podwójny filet z piersi z kurczaka
  • Przyprawa do kuchni meksykańskiej (np. Kamis)
  • 2 szklanki płatków kukurydzianych
  • 1 jajko
  • ½ czerwonej cebuli
  • ½ główki kapusty pekińskiej
  • 3 duże ogórki konserwowe
  • Ketchup
  • Majonez, śmietana
  • 2 ząbki czosnku
  • Suszone zioła prowansalskie
  • Opakowanie gotowych tortilli (6 sztuk)

Przygotowanie

  1. 1. Mięso umyć, pokroić na niewielkie kawałki, posypać przyprawą do kuchni meksykańskiej. Płatki dokładnie pokruszyć. Kurczaka maczać w rozbitym jajku i obtaczać w płatkach kukurydzianych.
  2. 2. Pokrojone warzywa wymieszać z niewielką ilością ketchupu.
  3. 3. Przygotować sos czosnkowy: 2 łyżki śmietany, 3 łyżki majonezu, wyciśnięty czosnek i pół łyżeczki suszonych ziół wymieszać ze sobą.
  4. 4. Tortillę przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Posmarować sosem czosnkowym, nałożyć warzywa i kurczaka. Można polać ketchupem. Uformować tortillę.
obiad kolacja tortilla kuchnia meksykańska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze