Tortilla z pieczarkami i kukurydzą

Ocena:

4.49 (200)

  • 10 min.
  • dla 2 osób

Pyszne i szybkie danie ze słodką kukurydzą i pikantnymi przyprawami.

Składniki:

  • 2 płaty tortilli
  • 200 g pieczarek
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 3 parówki
  • 1 szalotka
  • 2 duże liście sałaty
  • 4 kawałki pomidora
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • ognista mieszanka przypraw
  • 2 łyżeczki jogurtu
  • 2 łyżeczki keczupu
  • 2 łyżeczki sosu czosnkowego

Tortilla z pieczarkami i kukurydzą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczarki oczyszczamy
  • drobno siekamy
  • solimy i podsmażamy na oleju. Gdy ładnie się zasmażą dodajemy pokrojone w plasterki parówki.
  • W czasie smażenia z jogurtu
  • keczupu i sosu czosnkowego mieszamy jeden sos. Tortille przygotowujemy według wskazówek z opakowania.
  • Gdy pieczarki z parówkami będą już ładnie przyrumienione dorzucamy odsączoną kukurydzę i doprawiamy ognistą mieszanką - mieszamy.
  • Ciepłe płaty tortilli pokrywamy smażonym nadzieniem
  • posypujemy cienko pokrojoną szalotką oraz pomidorem pokrojonym w kostkę
  • układamy liść sałaty i zawijamy.
  • Podajemy polane przygotowanym sosem.

Porady

Zobacz też: domowa tortilla przepis prostszy niż myślisz

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne