Tortilla po prowansalsku z serkiem kremowym

Łatwa w przygotowaniu tortilla z wyśmienitym serkiem Arla Buko

Dodany przez:

Tortilla po prowansalsku z serkiem kremowym

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • • 2 serki Arla Buko Provance 150g
  • • 4 średnie tortille z mąki kukurydzianej
  • • 10 dag świeżego szpinaku pokrojonego w paseczki
  • • Kilka plasterków szynki pokrojonych w cienkie paski
  • lub jedna papryka
  • • 1 ogórek pokrojony w cienkie paski
  • • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Arla Buko Provence jest naturalną mieszanką ziół prowansalskich ze śmietankowym serkiem. Nie posiada konserwantów, dlatego warto użyć go do przygotowania tej potrawy.
  2. Na początku serek należy wymieszać ze świeżym szpinakiem.
  3. Mieszankę doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. 2-3 średnie tortille posmarować tak przygotowaną
  5. pastą, ułożyć małe kawałki szynki, dodać warzywa.
  6. Całość zwinąć w rulon.
  7. Talerz udekorować liśćmi świeżej rukoli.
  8. Podawać na zimno.
  9. Smacznego!
obiad przekąska kolacja tortilla serek kremowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze