Tortilla po prowansalsku z serkiem kremowym

Łatwa w przygotowaniu tortilla z wyśmienitym serkiem Arla Buko

tortillePrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 146 głosów)

Składniki:

  • • 2 serki Arla Buko Provance 150g
  • • 4 średnie tortille z mąki kukurydzianej
  • • 10 dag świeżego szpinaku pokrojonego w paseczki
  • • Kilka plasterków szynki pokrojonych w cienkie paski
  • lub jedna papryka
  • • 1 ogórek pokrojony w cienkie paski
  • • Sól i pieprz do smaku

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Arla Buko Provence jest naturalną mieszanką ziół prowansalskich ze śmietankowym serkiem. Nie posiada konserwantów, dlatego warto użyć go do przygotowania tej potrawy.
  • Na początku serek należy wymieszać ze świeżym szpinakiem.
  • Mieszankę doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 2-3 średnie tortille posmarować tak przygotowaną
  • pastą, ułożyć małe kawałki szynki, dodać warzywa.
  • Całość zwinąć w rulon.
  • Talerz udekorować liśćmi świeżej rukoli.
  • Podawać na zimno.
  • Smacznego!

Porady

Zobacz też: enchilada - przepis na meksykańskie danie

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy