Tortilla meksykańska z mięsem i fasolą

Pyszne i pożywne danie na przekąskę lub na obiad.

PlackitortillePrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.33 z 158 głosów)

Składniki:

  • 6 placków tortilla
  • nadzienie;
  • 400 gr mięsa mielonego
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • 4-5 pieczarek
  • pół puszki pomidorów w przecierze
  • pół łyżeczki papryki mielonej słodkiej
  • czerwona czubrica do smaku lub inna pikantna przyprawa.
  • sól, pieprz, olej do smażenia

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Na łyżce oleju przysmażyć drobno pokrojone pieczarki i cebulę.
  • W garnuszku przygotować pomidory z puszki, trochę rozdrobnić.
  • Do pomidorów wrzucić przyrumienione pieczarki i cebulę. Na tej samej patelni przysmażyć mięso mielone i też dodać do sosu jak również odcedzoną na durszlaku czerwoną fasolę. Doprawić do smaku przyprawami i zagotować.
  • Tortillę nadziewać nadzieniem i zwijać wedle uznania.
  • Podgrzewać w mikrofali na gorąco.

Porady

Wypróbuj prosty przepis na tortille - domowe placki

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy