TORT ŻURAWINOWY

Ocena:

4.42 (174)

  • 1 godz. 20 min.
Sprawdzone i pyszne ciasto.

Składniki:

  • CIASTO:
  • 3 szklanki mąki
  • 5 żółtek
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 margaryna
  • 2 łyżeczki proszku
  • MASA:
  • 5 białek
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 budynie waniliowe
  • szczypta soli
  • 50 dag żurawiny

Tort żurawinowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Składniki ciasta kruchego zarobić .3/4 ciasta wylepić tortownicę i podpiec 20 minut w 120 stopniach C.Pozostałą część zamrozić.
  • Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem dodać olej i budynie .Masę wylać na podpieczone ciasto następnie dać żurawinę nie rozmrożoną na żurawinę zetrzeć ciasto zamrożone.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.Piec 45-50 minut .Podawać posypane cukrem pudrem
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne