tort zamek

Ocena:

4.44 (160)

  • 2 godz. 0 min.
tort na dzień dziecka

Składniki:

  • biszkopt : ciemny z 8 jaj
  • krem: 5 żółtek
  • 7 łyżek cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki zwykłej
  • 1/2 l mleka
  • margaryna
  • powycinany wafel

Tort zamek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Biszkopt i przekroić na 3 części.Ugotować budyń z mleka, cukru,cukru waniliowego,żółtek,mąki zwykłej i ziemniaczanej.Ostudzić. Utrzeć masło i powoli dodawać ostudzony budyń.Udekorować waflem i ozdobić masą plastyczną.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne