Tort sułtański

Ocena:

4.49 (192)

  • 60 min.
............niebo w gębie:-}

Składniki:

  • 5 jaj
  • szkl mączki ziemniaczanej
  • 3 łyżki mąki
  • szkl cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku
  • Krem
  • 1/2 litra śmietany 36%
  • tabliczka mlecznej czekolady ( bądz pół mlecz+ pół gorzk)
  • garść rodzynek
  • mały słoiczek wiśni drylowanych
  • 2 łyżki cukru pudru z kakao
  • Polewa ;czekolada + 2 łyżki śmietanki

Tort sułtański - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczemy biszkopt:jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym dodajemy mąkę ,mączkę proszek do pieczenia.Wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy.Pieczemy 20 min ,studzimy,odcinamy góre tak ok 2-3 cm,kruszymy ją.Krem czekolade rozpuszczamy w 2-3 łyżkach śmietanki reszte śmietanki ubijamy dodajemy wystudzoną czekolade,cuker z kakao,rodzynki,wiśnie.Nakładamy na ciasto,na krem nasze biszkoptowe okruszki i polewamy polewą.(czekolada rozpuszczona w 2 łyżkach śmietany)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne