tabliczka mlecznej czekolady ( bądz pół mlecz+ pół gorzk)
garść rodzynek
mały słoiczek wiśni drylowanych
2 łyżki cukru pudru z kakao
Polewa ;czekolada + 2 łyżki śmietanki
Tort sułtański - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Pieczemy biszkopt:jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym dodajemy mąkę ,mączkę proszek do pieczenia.Wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy.Pieczemy 20 min ,studzimy,odcinamy góre tak ok 2-3 cm,kruszymy ją.Krem czekolade rozpuszczamy w 2-3 łyżkach śmietanki reszte śmietanki ubijamy dodajemy wystudzoną czekolade,cuker z kakao,rodzynki,wiśnie.Nakładamy na ciasto,na krem nasze biszkoptowe okruszki i polewamy polewą.(czekolada rozpuszczona w 2 łyżkach śmietany)