REKLAMA

Tort śmietanowy z brzoskwiniami

Przygotowanie: 50 minut
Chłodzenie: 3 godziny
Porcja: 510 kcal
Składniki na 10 porcji

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

torty biszkopt kremówka Desery

Czas przygotowania:
50min.
Kalorie:
510 kcal
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 153 głosów)


Składniki:

  • 3 gotowe blaty biszkoptowe
  • Masa:
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 8 brzoskwiń z puszki
  • 150 ml soku z cytryny
  • 850 ml kremówki
  • 5 dag cukru
  • 10 dag gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki zimnej wody. Jedną brzoskwinię odłożyć do dekoracji, pozostałe zmiksować z sokiem z cytryny. Żelatynę podgrzać, wlać do zmiksowanych owoców i dokładnie wymieszać. Schłodzić, aż masa mocno zgęstnieje.
  • 500 ml śmietany ubić z cukrem, połączyć z masą brzoskwiniową i 5 dag posiekanej czekolady.
  • Blaty biszkoptowe przekładać masą śmietanowo-brzoskwiniową. Ubić na sztywno resztę śmietany, posmarować nią wierzch i boki tortu. Wierzch udekorować ubitą śmietaną oraz kawałkami brzoskwiń. Pozostałą posiekaną czekoladą posypać brzegi tortu. Schłodzić w lodówce około 3 godzin. Po wyjęciu podawać natychmiast.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 510

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy