Tort śmietanowy z brzoskwiniami

Szybki, prosty, smaczny

dodany przez: Madija madija

torty biszkopt Desery Dodatki

Czas przygotowania:
60min.
Ocena:

(średnia 4.49 z 166 głosów)


Składniki:

  • 5 jajek
  • 5-6 łyżek cukru
  • 5-6 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 400 ml śmietany 30%
  • Pół szklanki cukru pudru
  • 2 łyżeczki zelatyny
  • Brzoskwinie z puszki
  • Pół tabliczki czekolady drobno pokrojonej
  • Płatki migdałowe

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przekroić na pół. Żelatynę przygotowac wg przepisu na opakowaniu. Śmietane ubić z cukrem, dodać zelatynę zmiksować. Dolny biszkopt posmarować 1/3 masy, przyłożyc drugim, boki i góre posmarowac masa. Udekorowac brzoskwiniami, czekolada i migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy