Tort mrożony z owocami jagodowymi

Ocena:

4.53 (201)

  • 5 godz. 0 min.

Przepis na pyszny, mrożony tort z jagodami, porzeczkami, malinami czy jeżynami

Składniki:

  • 3 jajka
  • sól
  • 25 dag cukru
  • 15 dag mąki
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szklanki kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1/2 kg mieszanych owoców (porzeczki, jeżyny, maliny, jagody)

Tort mrożony z owocami jagodowymi - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka utrzeć mikserem ze szczyptą soli, stale ucierając, dodawać cukier. Do masy jajecznej dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piec 30 minut w temperaturze 180°C.
  • Ostudzić, przekroić na 2 krążki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Kremem śmietanowym przełożyć krążki biszkoptu. Złączyć je, posmarować wierzch i boki tortu. Umyte i osuszone owoce ułożyć na wierzchu. Tort
  • wstawić na kilka godzin do zamrażarki, wyjąć na godzinę przed podaniem.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend !
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne