Pyszny tort w 15 minut

Ocena:

4.45 (157)

  • 15 min.
  • dla 8 osób
Przepis Roberta Muzyczki, Szefa Dworu Korona Karkonoszy:
http://www.youtube.com/watch?v=MHBgBxAizk4

Składniki:

  • jasne spody tortowe Dan Cake
  • litr słodkiej 36 % śmietanki
  • 150 g cukru
  • ulubione owoce
  • garść prażonych migdałów
  • polewa czekoladowa lub roztopiona tabliczka czekolady
  • poncz (herbata, sok z połówki limonki i połówki pomarańczy) do nasączenia biszkoptu (opcjonalnie)

Pyszny tort w 15 minut - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier.
  • Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu.
  • Na spód smarujemy grubą warstwę ubitej śmietany i nakładamy owoce.
  • Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność.
  • Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach.
  • Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi.
  • Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą.
  • To wszystko! Wystarczy 15 minut. Smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne