Tort grylażowy

Ocena:

4.41 (176)

  • 2 godz. 0 min.
Jest to tort ,który od zawsze był robiony w naszej rodzinie na Święta Bożego Narodzene

Składniki:

  • 10 białek
  • 30dkg cukru
  • 30dkg mielonych orzechów włoskich
  • 2 łyżki mąki
  • Masa:
  • 10 żółtek
  • 18 dkg cukru
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1 kostka masła
  • Orzechy do dekoracji

Tort grylażowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.Białaka ubic na sztywno z 30 dkg cukru
  • 2.Do ubitej na sztywno piany dodac orzechy i mąke
  • 3.Podzieelic na trzy części i upiec trzy placki
  • Masa:
  • 1.Żółtka utrzec na parze z 18 dkg cukru
  • 2 ucierając dodac gorzką czekolade
  • 3.po wystudzeniu dodac kostke masła i utrzec
  • 4.mase rozsmarowac na plackach
  • 5.całośc udekorowac orzechami
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne