Tort Fasolowy bez mąki

Przepis chociaż jest czasochłonny, zawsze się uda jeżeli nie dodamy nic swojego do przepisu.

dodany przez: krzysiekdioda

torty Desery krem Przekąski

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.47 z 195 głosów)


Składniki:

  • 30 dag cukru
  • 8 żółtek
  • 12 dag orzechów włoskich zmielonych lub 2dkg gorzkich migdałów
  • 30dkg fasoli białej "duży Jaś"
  • garść bułki tartej
  • Piana z białek

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Fasolę białą namoczyć przez noc.
  • Fasolę ugotować na miękko, odcedzić, zemleć na maszynce
  • Włożyć do lodówki na 10min. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać ZIMNĄ fasolę, dodać orzechy lub
  • migdały, pianę oraz garść bułki tartej. Piec ok.60min w temperaturze 200 stopni.
  • Po wyciągnięciu z piekarnika, jeżeli piekliśmy w okrągłej blaszczce otwieramy ją i pozostawiamy tort do ostygnięcia, tort najlepiej przekładać na drugi dzień.
  • MASA KAKAOWA:
  • 25 dkg masła osełkowego
  • jedno żółtko
  • 1 szk. cukru pudru
  • łyżeczka kakao lub tabliczka roztopionej czekolady
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy