Tort dla początkujących

zawsze jakiś początek :) smakowity i słodki

dodany przez: golfistka

torty desery

Czas przygotowania:
60min.
Ocena:

(średnia 4.52 z 182 głosów)

Składniki:

  • 5 jaj
  • 3/4 szkl cukru
  • cukier waniliowy
  • szklanka plus łyżka mąki tortowej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • krem do tortów wanilowy lub śmietankowy
  • szklanka mocnej herbaty
  • pół puszki brzoskwiń

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Tort dla początkujących - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Ubić białka z jajek, dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ubijać. Dodać żółtka.
  • 2. Do masy dosypać mąkę i lekko wymieszać łyżką.
  • 3. Wysmarować dół tortownicy margaryną i wlać masę biszkoptową, wyrównać.
  • 4. Upiec w 180 st przez 30 min. Ostudzić.
  • 5. Biszkopt przeciąć na pół i nasączyć zimną herbatą. Na dolny krążek położyć pocięte w plasterki brzoskwinie.
  • 6. Biszkopt przełożyć gotowym schłodzonym kremem i nałożyć krem równo na boki i górę. Wierzch udekorować brzoskwiniami
  • 7. Schłodzić w lodówce przez 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy