Tort dla początkujących

Ocena:

4.52 (182)

  • 60 min.
zawsze jakiś początek :) smakowity i słodki

Składniki:

  • 5 jaj
  • 3/4 szkl cukru
  • cukier waniliowy
  • szklanka plus łyżka mąki tortowej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • krem do tortów wanilowy lub śmietankowy
  • szklanka mocnej herbaty
  • pół puszki brzoskwiń

Tort dla początkujących - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Ubić białka z jajek, dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ubijać. Dodać żółtka.
  • 2. Do masy dosypać mąkę i lekko wymieszać łyżką.
  • 3. Wysmarować dół tortownicy margaryną i wlać masę biszkoptową, wyrównać.
  • 4. Upiec w 180 st przez 30 min. Ostudzić.
  • 5. Biszkopt przeciąć na pół i nasączyć zimną herbatą. Na dolny krążek położyć pocięte w plasterki brzoskwinie.
  • 6. Biszkopt przełożyć gotowym schłodzonym kremem i nałożyć krem równo na boki i górę. Wierzch udekorować brzoskwiniami
  • 7. Schłodzić w lodówce przez 2 godziny.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne