tort brzoskwiniowy

lekko i pysznie.

tortybiszkoptDesery

Czas przygotowania:
35 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.61 z 147 głosów)

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 dag proszku do pieczenia
  • 10 dag cukru
  • cukier waniliowy
  • sok i skórka otarta z cytryny
  • 5 dag mąki pszennej
  • 5 dag mąki ziemniaczanej
  • 50 dag twarogu
  • puszka brzoskwiń
  • 50 dag śmietany kremówki
  • 8 łyżek żelatyny
  • syrop z brzoskwiń

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Z jajek, proszku do pieczenia, 2 rodzajów mąki, cukru oraz soku i skórki z cytryny przyrządzić biszkopt. Upiec aż będzie rumiany. Przekroić na pół, spód wyłożyć do tortownicy, nasączyć syropem. Brzoskwinie osączyć, pokroić, ułożyc na cieście.
  • Śmietanę ubić i stopniowo dodawać ser oraz rozpuszczoną żelatynę. Włożyć do tortownicy, przykryć drugim biszkoptem, udekować np. posypać cukrem pudrem. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy