Fajny ciekawy deser super się sprawdzi się na co dzień jak od święta .Przełożony kajmakiem,dżemem i kremem kakaowym z dodatkiem owoców to bardzo smaczna kompozycja.
Składniki:
Na ciasto naleśnikowe budyniowe:
400 ml mleka
400 ml wody
3 jajka duże
2 budynie waniliowe
Mąki tyle, aby ciasto było lejące (niezbyt gęste, ale też nie za rzadkie )
1/4 szklanki oleju
do przełożenia masa kajmakowa
krem śmietanowy z dodatkiem 1 łyżki kakao (kremówka ubita z cukrem pudrem i kakao)
dżem wiśniowy
owoce do dekoracji
polewa czekoladowa
Torcik naleśnikowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Usmażyć naleśniki - wyszło 16 szt
Przekładałam na przemian smarując każdy naleśnik w kolejności
✔kajmak
✔krem śmietanowy
✔dżem wiśniowy
Całość polałam polewą czekoladową ( rozpuściłam w kąpieli wodnej i tabliczkę czekolady gorzkiej i dodałam łyżkę masła ). Udekorowałam owocami i ciasteczkami. Tort włożyłam do lodówki na całą noc .