Torcik naleśnikowy

Fajny ciekawy deser super się sprawdzi się na co dzień jak od święta .Przełożony kajmakiem,dżemem i kremem kakaowym z dodatkiem owoców to bardzo smaczna kompozycja.

Dodany przez:

Torty

Czas przygotowania:
Porcje:
1 sztuk
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Na ciasto naleśnikowe budyniowe:
  • 400 ml mleka
  • 400 ml wody
  • 3 jajka duże
  • 2 budynie waniliowe
  • Mąki tyle, aby ciasto było lejące (niezbyt gęste, ale też nie za rzadkie )
  • 1/4 szklanki oleju
  • do przełożenia masa kajmakowa
  • krem śmietanowy z dodatkiem 1 łyżki kakao (kremówka ubita z cukrem pudrem i kakao)
  • dżem wiśniowy
  • owoce do dekoracji
  • polewa czekoladowa

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki - wyszło 16 szt
  2. Przekładałam na przemian smarując każdy naleśnik w kolejności ✔kajmak ✔krem śmietanowy ✔dżem wiśniowy
  3. Całość polałam polewą czekoladową ( rozpuściłam w kąpieli wodnej i tabliczkę czekolady gorzkiej i dodałam łyżkę masła ). Udekorowałam owocami i ciasteczkami. Tort włożyłam do lodówki na całą noc .
owoce deser naleśniki Dżem Tort krem
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze