Torcik naleśnikowy

Ocena:

4.44 (197)

  • 60 min.
  • dla 1 osoby
Fajny ciekawy deser super się sprawdzi się na co dzień jak od święta .Przełożony kajmakiem,dżemem i kremem kakaowym z dodatkiem owoców to bardzo smaczna kompozycja.

Składniki:

  • Na ciasto naleśnikowe budyniowe:
  • 400 ml mleka
  • 400 ml wody
  • 3 jajka duże
  • 2 budynie waniliowe
  • Mąki tyle, aby ciasto było lejące (niezbyt gęste, ale też nie za rzadkie )
  • 1/4 szklanki oleju
  • do przełożenia masa kajmakowa
  • krem śmietanowy z dodatkiem 1 łyżki kakao (kremówka ubita z cukrem pudrem i kakao)
  • dżem wiśniowy
  • owoce do dekoracji
  • polewa czekoladowa

Torcik naleśnikowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Usmażyć naleśniki - wyszło 16 szt
  • Przekładałam na przemian smarując każdy naleśnik w kolejności ✔kajmak ✔krem śmietanowy ✔dżem wiśniowy
  • Całość polałam polewą czekoladową ( rozpuściłam w kąpieli wodnej i tabliczkę czekolady gorzkiej i dodałam łyżkę masła ). Udekorowałam owocami i ciasteczkami. Tort włożyłam do lodówki na całą noc .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne