Tatar

Przygotowanie: 15 minut Porcja: 290 kcal Składniki na 4 porcje

tatar

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
290.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 174 głosów)

Składniki:

  • 60 dag chudej wołowiny
  • 4 łyżki oliwy
  • maggi
  • 4 żółtka
  • 4 małe ogórki kiszone
  • cebula
  • 10 dag zielonych oliwek
  • żółta i czerwona papryka
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Wołowinę oczyścić z błon i ścięgien, zemleć lub bardzo drobno posiekać. Starannie wyrobić z 2 łyżkami zimnej wody, oliwą i kilkoma kroplami maggi. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Ogórki, cebulę, oliwki oraz paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę. Mięso rozdzielić na cztery porcje, na każdej ułożyć żółtko. Dokoła rozłożyć wszystkie pokrojone dodatki. Od razu podawać.

Kalorie: 290.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 30 min.
Tatar

niezastąpiony tatar

ANECIK1980

Tatar

Czas przygotowania: 30 min.
Tatar

szybko , smacznie

nietop22

Tatar

Czas przygotowania: 20 min.
TATAR
same białko ;)

anonymous

TATAR